Zakažite pregled

KONZERVATVNO LEČENJE I ENDODONTSKA TERAPIJA


Karijes zuba spada u najrasprostranjenije oboljenje današnjice, a lečenje karijesa zuba i njegovih komplikacija jedna je od najčešćih intervencija u stomatološkoj ordinaciji.

Konzervativna stomatologija ima za cilj da spreči razvoj karijesa ili nadoknadi izgubljeni deo zuba i prevenira dalji razvoj karijesa.

Zub se restaurira savremenim – kompozitnim materijalima poslednje generacije , ili kako ih pacijenti nazivaju bele plombe. Ovi materijali zadovoljavaju najviše estetske i funkcionalne zahteve,  tako da zub nakon restauracije izgleda prirodno i u skladu sa ostalim zdravim delom zuba.

Nekada uznapredovali karijes ugrožava pulpu zuba dovodeći do njene infekcije , sto nije moguće sanirati konzervativno već zahteva endodontski tretman.

Endodontska terapija primenjuje se u slučaju infekcije kanala korena, kao i kod zuba koji su pretrpeli traumu ili prelom.

Endodontska terapija uključuje dijagnozu, instrumentaciju kanala korena i punjenje kompleksnog kanalnog sistema zuba. Na taj način uklanja se infekcija iz kanala i sprečava njeno širenje u okolna tkiva.

 Po zavrsenom tretmanu zub je spreman za dalju restauraciju kompozitnim ispunom ili protetskim nadoknadama.

 

MI POSEDUJEMO ZNANJE DA VAM PODARIMO ZDRAVE ZUBE I BLISTAV OSMEH !!!